Akan berlangsung Pesta Fotografi Kuala Lumpur 2017 dari 24 November sehingga 27 November 2017.

Pesta Fotografi Kuala Lumpur (KLPF) adalah acara pencitraan yang paling hangat dan hebat di Malaysia dan mungkin Asia Tenggara. Oleh kerana perjalanan dan fotografi selalu berjalan-jalan, KLPF juga termasuk aktiviti-aktiviti dalam seksyen perjalanan. Setiap tahun jurugambar dan pelancong berkumpul di KLPF untuk menghadiri seminar dari pemimpin industri, berinteraksi dengan pakar, membina hubungan baru, mengalami produk baru dan memenangi hadiah yang menarik.

Program-program baru diperkenalkan dari semasa ke semasa untuk menambah nilai perayaan. Dari tahun 2010, penganjur memperkenalkan Anugerah Pencipta Foto KLPF, satu acara dwitahunan untuk mengiktiraf dan mempromosikan jurugambar baru muncul dari Malaysia. Sejak 2012, bahagian pelancongan diberi keutamaan dengan dedikasi untuk melakukan perjalanan, iaitu, FITE Travel Free Independent. Dibungkus dengan program interaktif, FITE adalah platform untuk pengusaha / organisasi industri pelancongan untuk melibatkan diri dengan pengembara. KLPF pertama diadakan pada 14 November 1997 dan sejak itu menjadi acara tahunan untuk ditinjau. KLPF & FITE dibuka kepada orang ramai dan kemasukan percuma.

KLPF / FITE dianjurkan oleh Penerbitan PCP – penerbit untuk majalah fotografi dan perjalanan – Pencipta Foto, Imej Lanjutan, Fotografika, Travelmate dan Pelancongan.

Untuk maklumat lanjut, sila layari halaman http://klpf.com.my/ atau like https://www.facebook.com/KLPFMalaysia/