Pesta Fotografi Kuala Lumpur (KLPF) adalah acara tahunan fotografi yang paling hangat dan hebat di Malaysia dan kemungkinan di Asia Tenggara. Setiap tahun jurugambar dan pengembara berkumpul di KLPF untuk menghadiri pelbagai seminar yang dibentangkan, berinteraksi dengan pakar, membina hubungan baru, mengalami produk baru dan memenangi hadiah yang menarik.

Program-program baru diperkenalkan dari semasa ke semasa untuk menambah nilai perayaan. Dari tahun 2010, penganjur memperkenalkan Anugerah Pencipta Foto KLPF, satu acara dwitahunan untuk mengiktiraf dan mempromosikan jurugambar baru muncul dari Malaysia. KLPF pertama diadakan pada 14 November 1997 dan sejak itu menjadi acara tahunan untuk ditinjau. KLPF dibuka kepada orang ramai dan kemasukan percuma.

Untuk tahun 2018, KLPF akan dianjurkan dari 26-28 Oktober 2018 dan bertempat di Dewan 2 &3, Mid Valley Exhibition Centre.

KLPF / FITE dianjurkan oleh Penerbitan PCP – penerbit untuk majalah fotografi dan pengembaraan – Photo Creator, Advanced Images, Fotografika, Travelmate dan Travelution

Lawati halaman maya KLPF  atau like FB KLPF untuk maklumat terkini.